Usein kysytyt kysymykset junioritoiminnasta

Kenelle juniorien alkeisryhmä on tarkoitettu?

Alkeisryhmä on tarkoitettu 9-13 vuotiaille nuorille, jotka haluavat oppia ja kerrata seinäkiipeilyn perusasioita. Alkeisryhmässä olisi hyvä kiivetä vähintään kaksi kautta ennen siirtymistä jatkoryhmään, ja alkeisryhmässä voi kiivetä niin monta kautta kuin haluaa ilman siirtymistä jatkoon.


Siirrytäänkö kahden kauden jälkeen automaattisesti alkeisryhmästä jatkoryhmään?

Ei. Jatkoryhmään siirtyminen edellyttää ohjaajan suositusta ja vähintään kahden kauden kiipeilyä alkeisryhmässä. Lisäksi jatkoryhmässä edellytetään ao. kohtien toteutumista.


Mitkä ovat vaatimukset jatkoryhmässä?

Jatkoryhmäläisiltä edellytetään seuraavia asioita:

     - kasisolmun tekeminen ilman ongelmia

     - varmistamisen sujuminen ja oikea tekniikka hallussa

     - keskittymiskyky 1,5 h kestoiseen harjoitteluun

     - nuoren oma, aito motivaatio kiipeilyyn ja kehittymiseen

     - nelostason reittien kiipeäminen ilman ongelmia, vitostason reittien kiipeäminen ilman suurempia ongelmia.


Voiko lapseni aloittaa suoraan jatkoryhmässä?

Mikäli nuori hallitsee suvereenisti yllä luetellut taidot, voi jatkoryhmässä aloittaa suoraan.


Entä jos kiipeily ei enää innostakaan?

Nuori voi lopettaa ryhmässä kiipeilyn, mutta siitä olisi hyvä ilmoittaa ohjaajalle. Näin paikka voidaan tarjota jonossa olevalle nuorelle. Emme palauta kausimaksuja tai seuran jäsenmaksuja.


Nuori haluaisi kiivetä enemmän ja useammin kuin kerran viikossa?

Nuori voi halutessaan kiivetä useammassa ryhmässä, mutta jokaisesta ryhmästä maksetaan erikseen.


Onko kiipeily turvallista?

Kiipeilyyn liittyy vakavan loukkaantumisen riski. Ryhmissämme opetellaan kuitenkin oikeat ja turvalliset toimintatavat, jolloin riski olennaisesti pienenee. Ohjaajan lisäksi avainasemassa ovat myös nuoret itse. Ryhmissämme nuoret varmistavat toinen toisiaan, ja he saavat tähän perusteellisen ohjauksen. Paljon on kuitenkin kiinni nuoren omasta keskittymiskyvystä ja motiivista lajia kohtaan.


Milloin kannattaa hankkia omat varusteet?

Ryhmissämme kiipeävät nuoret eivät lähtökohtaisesti tarvitse omia varusteita. Omat, juuri jalkaan sopivat kiipeilykengät helpottavat kuitenkin kiipeilyä ja ovat avainroolissa hyvän jalkatekniikan opetteluun. Suosittelemmekin lämpimästi omien kenkien hankintaa. Seuran jäsenet saavat 15 % alennuksen Kiipeilykeskuksen puodista.


Miksi ryhmäläisiltä edellytetään liittymistä seuran jäseneksi?

Olemme urheiluseura, joka tarjoaa ryhmätoimintaa omille jäsenilleen. Jäsenyyden kautta nuoret saavat myös Suomen Kiipeilyliiton kiipeilyvakuutuksen. Lisätietoja vakuutuksesta www.climbing.fi.


Miten ryhmään ilmoittaudutaan?

Ryhmiin ilmoittaudutaan vain Kiipeilyjaoston nettisivujen ohjeistuksen mukaisesti. Emme ota vastaan erillisiä ilmoittautumisia.


Mitä teen, jos minulla on vielä kysyttävää?

Ota yhteyttä osoitteeseen junnukiipeily@gmail.com. Emme vastaa puhelintiedusteluihin. Kaikki toiminnassa mukana olevat tekevät tätä vapaaehtoisena, emme ole jaostossa töissä. Tästä syystä vastausta saattaa joskus joutua odottamaan. Toivomme ymmärrystä.